Tietopalsta

Omaan virkeyteesi, energisyyteesi ja kuntoisuuteesi sijoittaminen on panostuksen väärti. On myös huomionarvoista, että Työterveyslaitoksen selvityksen pohjalta tehdyn arvion mukaan 1 euro työhyvinvointiin antaa 6 euroa takaisin. Asia on siis merkittävä sekä yksilön näkökulmasta että laajemmin. Ks. palvelut tai ota yhteyttä.

Työhyvinvointiin ja urheiluun liittyvää asiatekstiä ja videoita

Hyppelyharjoittelulla voimantuottoa tehokkaammaksi ja vahvistusta jänteille, luille ja lihaksille (25.5.2017).

Näihin tunnelmiin oli tämä kausi 2016/2017 mukava lopetella. Ei sitä mitä haettiin, mutta joukkueen minimitavoite saavutettu ja Mestarien liigan karsinnat edessä.

Mietekatkelmia

Jouluviikon mietekatkelma. Työntekijän on tärkeintä muistaa pitää tärkeimmästä työvälineestään eli omasta kehostaan ja mielestään huolta. Omaa kuntoaan kehittämällä palautuminen nopeutuu ja työnteosta aiheutuva rasituksentunne vähenee. Kuntotohinat käyntiin vain!
karusViikon 48 mietekatkelma. Auringonvalo tekee ihmeitä karullekin ympäristölle ja ihmeitähän se tekee myös ihmisen mielelle. Tämän totesi myös An ym. (2016, tutkimuksen tiivistelmä yllä) tutkimuksessaan, jossa auringonvalon havaittiin vähentävän ahdistuneisuutta. Nyt kun valoa on tarjolla, niin syitä raittiissa ilmassa käymiselle työpäivän tauoillakin on kaksinverroin.
Viikon 47 mietekatkelma. Kuntoilemaan lähtemisestä ei kannata tinkiä, olivatpa kiire tai sohvan vetovoima minkälaisia hyvänsä. Kun on päivälle päätöksen kuntoilusta tehnyt, on itsensä vuoksi ja itseään kunnioittaakseen tärkeää pitää päätöksestään kiinni. Itse liikuntasuoritusta voi sitten tuntemuksien mukaan muokata – suunnitellun hölkän sijasta voi lähteä liikkeelle hieman rauhallisemmin ja halutessaan vaihtaa juoksuksi tai vetotreeniksi. Huomenna voi sitten taas vetää tiukemmin. Tärkeintä on vain lähteä ja pitää säännöllisestä liikkumisestaan kiinni.
Viikon 45 mietekatkelma. Nuoren urheilijan matkaan mahtuu monenlaista. Mietittäessä urheilua pitemmällä tähtäimellä, on sekä palloilu- että yksilölajissa ohjelmoidun lajiharjoituksen vaihtaminen tasaisin väliajoin toiseen muotoon esim. hiihtoladuille, uimahallille, telinesaliin tms. positiivista monella tapaa. Uudessa ympäristössä omaksutaan uusia liikemalleja, keho saa mahdollisuuden saada omista lajisuorituksista palauttavaa liikettä ja mieli lepää toisella tavalla kuin tutussa porukassa.

pelit

Viikon 44 mietekatkelma. Kiireiset päivät tarvitsevat vastapainoksi mielen lepuutusta. Jotta virtaa riittää myös iltaan, on päiväkin hyvä katkaista ajoittain pienellä tuumailuhetkellä. Tällä viikolla oli kokeilussa kymmenen minuutin väliloikoilut takanoja-asennossa silmät kiinni. Alku oli aina vaikea, mutta loppua kohti kiire unohtui ja jopa ajatukset hieman selkenivät. Kokeilusuositus!!
Viikon 43 mietekatkelma. Laineen laukaus on vaatinut tuhansia/kymmeniä tuhansia toistoja (MTV Sport Uutiset 28.10.2016). Näin on kaikissa lajeissa, toistoilla oppii ja oppimalla löytyy nautinto. Aina ei itse harjoitteen tarvitse olla ylihauska kiinnostuksen herättämiseen, kun vain oppimista tapahtuu. Tämä ei kuitenkaan ole pois monipuolisilta ja hauskoilta harjoitteilta.
Viikon 43 omat harjoitukset tästä LINKISTÄ sisältäen huomioita työpäivien ja oman kuntoisuuden ylläpitoon. Viikon treenit päätettiin frisenheittoon.

loppuverryttely

Liikuntajuttuja